Ruim 80% van uitstaande certificaten funda aangemeld

General Atlantic zal belang van circa 24% in funda verkrijgen

Utrecht, Amsterdam, 9 januari 2024 – Certificaathouders van aandelen funda hebben ruim 80% van de uitstaande certificaten aangemeld. Daarmee zal Stichting Administratiekantoor funda (STAK) een belang van circa 24% in funda overdragen aan General Atlantic. Een belang van circa 5% blijft in handen van STAK. NVM Holding blijft met 71% meerderheidsaandeelhouder van funda.

 

Voltooiing van de transactie vindt naar verwachting begin februari plaats. Om de aandelenoverdracht door Stichting Administratiekantoor funda aan General Atlantic mogelijk te maken zal op 26 januari 2024 een Vergadering van Certificaathouders van STAK Funda gehouden worden, waarin wijzigingen in de STAK-statuten, administratievoorwaarden en het reglement voorwetenschap door de Vergadering van Certificaathouders STAK Funda goedgekeurd dienen te worden.

 

NVM Holding, STAK en funda maakten op 13 november 2023 bekend dat General Atlantic een bod heeft uitgebracht op de 1,5 miljoen door STAK gehouden aandelen in funda. Deze aandelen vertegenwoordigen een belang van 29,41% in funda. Op 22 december 2023 sloot de aanmeldperiode waarin certificaathouders van aandelen funda hun certificaten konden aanmelden en daarmee STAK toestemming konden geven voor verkoop en levering van de bijbehorende aandelen aan General Atlantic. Vandaag maakt STAK bekend dat in totaal 1.224.603 certificaten zijn aangemeld (inclusief alle 176.773 certificaten gehouden door NVM Holding).

 

=========================================================

Meer informatie

 

STAK

Marcel de Groot

Voorzitter Stichting Administratiekantoor Funda. (Certificaathouders)

06 - 54 77 51 94

 

NVM Holding

Marc van der Lee

06 - 2147 7627

 

Funda

Claire Verhagen

06 - 50 51 63 25

Download PDF
Download PDF
Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Met het meest complete woningaanbod van Nederland, weten miljoenen bezoekers het platform iedere maand te vinden in hun zoektocht naar een passende nieuwe woning. Een belangrijke functie. Daarom loopt funda voorop in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en informatie om haar bezoekers verder te helpen met het kopen, bezitten en verkopen van een eigen woning. En om de makelaar, wiens expertise onmisbaar is, het podium te bieden dat hij of zij nodig heeft om de consument nog beter te ondersteunen.

berichten