Aanmeldperiode certificaathouders funda gesloten

Bod General Atlantic succesvol: minimale ondergrens van 18,46% behaald

Utrecht, Amsterdam, 23 december 2023 NVM Holding, Stichting Administratiekantoor funda (STAK) en funda hebben op 13 november jl. bekendgemaakt dat General Atlantic een bod heeft uitgebracht op de 1,5 miljoen door STAK gehouden aandelen in Funda B.V. Deze aandelen vertegenwoordigen een belang van 29,41% in funda. Op 22 december 2023 sloot de aanmeldperiode waarin certificaathouders van aandelen funda hun certificaten konden aanmelden en daarmee STAK toestemming konden geven voor verkoop van de bijbehorende aandelen aan General Atlantic.

Bij het bod had General Atlantic als voorwaarde gesteld dat ze minimaal een belang van 18,46% in funda wilde verwerven. Deze voorwaarde is vervuld. Voldoende certificaathouders hebben hun certificaten aangemeld, waardoor STAK in totaal minimaal een belang van 18,46% aan General Atlantic kan overdragen.

 

Voltooiing van de transactie vindt nu naar verwachting plaats in februari 2024. Dan is ook het precieze aandeel bekend dat General Altantic verwerft. Om voltooiing van de transactie mogelijk te maken dient nog een Vergadering van Certificaathouders van STAK funda gehouden te worden, waarin bepaalde wijzigingen in de STAK statuten, administratievoorwaarden en het reglement voorwetenschap door de Vergadering van Certificaathouders STAK funda goedgekeurd dienen te worden.

 

De Ondernemingsraad van funda heeft positief geadviseerd. Daarmee is ook een andere voorwaarde voor de voltooiing van de transactie vervuld.

Meer informatie

NVM Holding

Maxime van den Hoven

06 - 29 50 69 84

Marc van der Lee

06 - 21 47 76 27

 

STAK

Marcel de Groot

Voorzitter Stichting Administratiekantoor funda. (Certificaathouders)

06 - 54 77 51 94

 

Funda

Claire Verhagen

06 - 50 51 63 25

Download PDF
Download PDF
Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Met het meest complete woningaanbod van Nederland, weten miljoenen bezoekers het platform iedere maand te vinden in hun zoektocht naar een passende nieuwe woning. Een belangrijke functie. Daarom loopt funda voorop in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en informatie om haar bezoekers verder te helpen met het kopen, bezitten en verkopen van een eigen woning. En om de makelaar, wiens expertise onmisbaar is, het podium te bieden dat hij of zij nodig heeft om de consument nog beter te ondersteunen.

berichten