Reactie funda uitspraak ACM

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vandaag bekendgemaakt te stoppen met haar onderzoek naar mogelijk onredelijke voorwaarden die huizensite Funda zou stellen. Dit onderzoek is de ACM begonnen aan de hand van een klacht van Gmak. Gmak heeft deze klacht bij de ACM ingediend, omdat Gmak van het funda platform is geweerd wegens het niet naleven van de voorwaarden. De ACM heeft echter geen overtuigende aanwijzingen gevonden dat de voorwaarden tot benadeling van bemiddelaars en woningbezitters leiden. 

 

Funda is blij met deze uitspraak van de ACM. Funda stelt duidelijke eisen aan de voorwaarden waaronder makelaars gebruik kunnen maken van funda. Die zijn gelijk  voor alle makelaars en huizenbemiddelaars, al dan niet lid van een vereniging. Nadat eerder de civiele rechter in 2021 al heeft bevestigd dat funda deze voorwaarden mag stellen én handhaven, heeft nu ook de ACM dat bevestigd. 

Download PDF
Download PDF
Over Funda

Sinds 2001 heeft funda zich ontwikkeld van marktplaats die vraag en aanbod van woningen bij elkaar brengt, naar hét platform voor iedereen die op zoek is naar zijn volgende thuis. Maar ook met producten, diensten en informatie waarmee we onze bezoekers verder helpen tijdens hun zoektocht naar en verkoop van een woning. Sinds de lancering van Funda in Business (2005) zijn we er ook voor ondernemers die een ruimte zoeken om zakelijke dromen te realiseren. Dit doen we met het meest complete aanbod van (zakelijk) onroerend goed van Nederland.

berichten