Reactie funda uitspraak ACM

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vandaag bekendgemaakt te stoppen met haar onderzoek naar mogelijk onredelijke voorwaarden die huizensite Funda zou stellen. Dit onderzoek is de ACM begonnen aan de hand van een klacht van Gmak. Gmak heeft deze klacht bij de ACM ingediend, omdat Gmak van het funda platform is geweerd wegens het niet naleven van de voorwaarden. De ACM heeft echter geen overtuigende aanwijzingen gevonden dat de voorwaarden tot benadeling van bemiddelaars en woningbezitters leiden. 

 

Funda is blij met deze uitspraak van de ACM. Funda stelt duidelijke eisen aan de voorwaarden waaronder makelaars gebruik kunnen maken van funda. Die zijn gelijk  voor alle makelaars en huizenbemiddelaars, al dan niet lid van een vereniging. Nadat eerder de civiele rechter in 2021 al heeft bevestigd dat funda deze voorwaarden mag stellen én handhaven, heeft nu ook de ACM dat bevestigd. 

Download PDF
Download PDF
Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Met het meest complete woningaanbod van Nederland, weten miljoenen bezoekers het platform iedere maand te vinden in hun zoektocht naar een passende nieuwe woning. Een belangrijke functie. Daarom loopt funda voorop in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en informatie om haar bezoekers verder te helpen met het kopen, bezitten en verkopen van een eigen woning. En om de makelaar, wiens expertise onmisbaar is, het podium te bieden dat hij of zij nodig heeft om de consument nog beter te ondersteunen.

berichten