Nieuwe CEO en Raad van Commissarissen voor funda

Amsterdam, 16 mei 2018

Op de algemene aandeelhoudersvergadering van funda is Quintin Schevernels benoemd als nieuwe CEO. Ook werd er een nieuwe Raad van Commissarissen aangesteld: Inge Brakman, Robbert Bakker en Marc Renne zijn vanaf vandaag de nieuwe toezichthouders van funda.

Alle aandeelhouders stemden gisteren in met de voordracht van Quintin Schevernels (47) als nieuwe directeur van funda. Schevernels brengt ruime ervaring in de online-wereld met zich mee, vooral in het uitbouwen en opschalen van online-bedrijven. Hij was lid van de directie van Telegraaf Media Groep, COO/CCO bij VNU Media en CEO van Layar. Na de verkoop van Layar in 2014 was hij vooral actief als investeerder in start-ups. Ook is hij commissaris bij diverse scale-ups.

 

Sinds januari van dit jaar vervulde Evert Brugman ad interim de rol van CEO. Hij keert terug naar zijn functie van Manager Finance & HR zodra Schevernels op 1 juni aan de slag gaat.

Benoeming commissarissen

Tijdens de AVA werden vervolgens drie nieuwe commissarissen benoemd: Inge Brakman, Robbert Bakker en Marc Renne zullen voortaan toezicht houden op het bestuur van Funda B.V.

Inge Brakman (56) is een zeer ervaren commissaris met een uitstekende reputatie en een gedegen juridische achtergrond. Naast haar rol als voorzitter van het landelijk bestuur van het Nederlandse Rode Kruis is zij momenteel actief als commissaris bij DSM, Shell en Accenture. Haar inzicht in zowel het bedrijfs- als verenigingsleven koppelt zij aan een breed zakelijk netwerk. Met haar toetreding zet funda een stap in het verbeteren van de man-vrouw-verhouding binnen de RvC.

 

Robbert Bakker (46) heeft als CEO van internetbank KNAB te maken gehad met een vergelijkbare situatie. Net als funda stond hij voor de uitdaging om een internetplatform op te bouwen en in stand te houden. Eerder was Bakker actief in diverse directiefuncties bij KPN. Verder heeft KNAB in Aegon Groep net als funda een grootaandeelhouder. Bakker heeft kortom ervaring met een dergelijke concernstructuur.

 

Marc Renne (58) brengt ervaring met zich mee in de wereld van private equity. Met het oog op de voortdurende belangstelling uit die richting is dat een goede aanvulling binnen de RvC. Renne heeft zijn sporen in het bedrijfsleven ruimschoots verdiend en beschikt over een breed denkraam en een goede zakelijke kijk. Zijn kennis van en ervaring met de 'oude economie' leidt tot een verdere diversificatie van de RvC.

 

Brakman, Bakker en Renne vervangen vertrekkende commissarissen Gerard Cremers (voorzitter), Jitse Groen en Oswald Coene, die vorige week hun functie neerlegden.

Niet voor publicatie:

Download PDF
Download PDF
Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Met het meest complete woningaanbod van Nederland, weten miljoenen bezoekers het platform iedere maand te vinden in hun zoektocht naar een passende nieuwe woning. Een belangrijke functie. Daarom loopt funda voorop in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en informatie om haar bezoekers verder te helpen met het kopen, bezitten en verkopen van een eigen woning. En om de makelaar, wiens expertise onmisbaar is, het podium te bieden dat hij of zij nodig heeft om de consument nog beter te ondersteunen.

berichten