Aantreden per 1 juni 2018

Quintin Schevernels wordt de nieuwe CEO van funda

Amsterdam, 1 mei 2018

Quintin Schevernels (1971) treedt binnenkort aan als de nieuwe CEO van funda. Schevernels brengt ruime ervaring in de online-wereld met zich mee, vooral in het uitbouwen en opschalen van online-bedrijven. Dat is precies de uitdaging waarvoor funda de komende jaren staat.

Schevernels wordt na voordracht door de Raad van Commissarissen officieel benoemd tijdens de Algemene Aandeelhoudersvergadering van funda op 15 mei. Zijn aanstelling gaat op 1 juni in. "Funda is een van de grootste online-merken van Nederland. Ik ben ervan overtuigd dat er vanuit de sterke basis die funda vormt, veel mogelijkheden zijn om het platform verder uit te bouwen”, zo motiveert Schevernels zijn keuze voor funda. “Ik kijk ernaar uit om daar met het team de tanden in te zetten."

Quintin Schevernels heeft ruim 15 jaar ervaring in online media. Hij was lid van de directie van Telegraaf Media Groep, COO/CCO bij VNU Media en CEO van Layar. Na de verkoop van Layar in 2014 was hij vooral actief als investeerder in start-ups. Ook is hij commissaris bij diverse scale-ups.

Als bestuurder en investeerder zette hij zich in voor het uitbouwen en opschalen van een hele reeks online-bedrijven. Daarbij heeft Schevernels veel kennis opgedaan van online-marktplaats- en mediamodellen. In 2016 schreef Schevernels het boek ‘Suits & Hoodies’. Daarnaast is hij gastdocent voor het MBA-programma van Universiteit Nyenrode.

“Funda staat de komende jaren voor de uitdaging de sterke positie van het huidige platform verder uit te bouwen. Met zijn ervaring is Quintin uitermate geschikt om hieraan sturing te geven. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat hij de rol van CEO gaat vervullen”, aldus Gerard Cremers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van funda.

“De NVM Holding is ervan overtuigd dat de Raad van Commissarissen met Quintin Schevernels voor funda een CEO heeft gevonden die de vele kansen en uitdagingen waarvoor funda zich geplaatst ziet, in goede banen kan leiden en verder succes kan realiseren”, vindt Ivo Heukensfeldt Jansen, directeur van grootaandeelhouder NVM Holding.

Sinds januari van dit jaar vervulde Evert Brugman ad interim de rol van CEO. Hij keert terug naar zijn functie van manager Finance & HR zodra Schevernels op 1 juni aan de slag gaat. De Raad van Commissarissen dankt Brugman voor zijn inzet in deze tussenliggende periode.

Photo credits: Jelmer de Haas / Pim Hendriksen

Niet voor publicatie:

Download PDF
Download PDF
Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Met het meest complete woningaanbod van Nederland, weten miljoenen bezoekers het platform iedere maand te vinden in hun zoektocht naar een passende nieuwe woning. Een belangrijke functie. Daarom loopt funda voorop in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en informatie om haar bezoekers verder te helpen met het kopen, bezitten en verkopen van een eigen woning. En om de makelaar, wiens expertise onmisbaar is, het podium te bieden dat hij of zij nodig heeft om de consument nog beter te ondersteunen.

berichten