Marc Duijndam neemt na vier jaar afscheid van funda

Na vier succesvolle jaren treedt Marc Duijndam per 1 januari 2018 af als CEO van funda. De periode waarin Duijndam leiding gaf aan het toonaangevende online- vastgoedplatform kenmerkt zich door een sterke innovatiekracht. Daardoor laat Duijndam een vitale en verjongde organisatie achter die meer dan ooit wordt gezien als het gezaghebbende woonplatform van Nederland.

Vrijwel meteen na zijn aantreden zette Duijndam een koers in die sterk op vernieuwing is gericht. Zijn grootste prestatie is ongetwijfeld de sturing die hij gaf aan het grootscheepse redesigntraject dat in 2015 werd ingezet. Ook onder de motorkap van de website werden belangrijke wijzigingen doorgevoerd, zodat funda snel functionaliteit kan aanpassen of toevoegen.

Dat de keuzes van Duijndam vruchten hebben afgeworpen, wordt bewezen door de succesvolle cijfers van het online-platform. Sinds zijn komst in september 2013 is funda sterk gegroeid: het aantal bezoeken steeg van 12 miljoen naar 43 miljoen per maand, terwijl ook het mobiele aandeel daarin sterk toenam.

“Ik ben trots op wat ik heb bereikt in mijn vier jaar bij funda”, zo blikt de vertrekkend algemeen directeur terug. “Het nieuwe funda kan ook in de toekomst de concurrentie voorblijven. Nu die motor draait, kan ik met een gerust hart funda in handen van een ander achterlaten. Ik heb genoten van de jaren dat ik met een enthousiaste en kundige jonge ploeg hieraan heb mogen werken en wens het team veel succes. Ik heb er vertrouwen in dat funda de komende jaren net zo blijft groeien als in de afgelopen periode.”

De Raad van Commissarissen heeft inmiddels de aandeelhouders geadviseerd om akkoord te gaan met het ontslag van Duijndam en wenst hem succes met zijn verdere carrière. De RvC start een procedure om zo snel mogelijk een opvolger van Duijndam aan de aandeelhouders te kunnen voorstellen.

EINDE

Download PDF
Download PDF
Over Funda

Sinds 2001 heeft funda zich ontwikkeld van marktplaats die vraag en aanbod van woningen bij elkaar brengt, naar hét platform voor iedereen die op zoek is naar zijn volgende thuis. Maar ook met producten, diensten en informatie waarmee we onze bezoekers verder helpen tijdens hun zoektocht naar en verkoop van een woning. Sinds de lancering van Funda in Business (2005) zijn we er ook voor ondernemers die een ruimte zoeken om zakelijke dromen te realiseren. Dit doen we met het meest complete aanbod van (zakelijk) onroerend goed van Nederland.

berichten