Funda.nl streeft 1 miljoen voorbij

Amsterdam, 4 september 2001 - Het aantal pagina's dat dagelijks op funda.nl bekeken wordt is gegroeid naar gemiddeld meer dan 1 miljoen per dag. Hiermee is funda.nl één van de meest geraadpleegde sites in Nederland geworden. Via de woonsite heeft iedereen toegang tot de ruim 120.000 koopwoningen die jaarlijks door de NVM-makelaars worden aangeboden.

Marque Joosten, algemeen directeur van Funda NV, over dit succes: Eerder dit jaar konden we al melden dat funda het bezoek van de NVM-site probleemloos heeft weten over te nemen. Maar dat er nu al zoveel groei in het aantal pageviews zit, hadden we niet verwacht.

Cijfers over woningmarkt

Funda.nl wordt vooral bezocht om toegang te krijgen tot het huizenaanbod van de NVM-makelaars. Daarnaast gebruikt men de huizensite om een makelaar te vinden. Gemiddeld klikken de bezoekers met elkaar 15.000 keer per dag de functie ´zoek makelaar´ aan. Daarnaast biedt funda.nl bij iedere woning op de site informatie over de buurt en zijn sinds kort ook de resultaten te bekijken van het NVM onderzoek naar de ontwikkelingen op de huizenmarkt. Dit onderzoek geeft ondermeer inzicht in de prijsontwikkelingen op de woningmarkt, de gemiddelde duur dat een woning in de verkoop is en een markt-stemmingsindicator. Ieder kwartaal verschijnt een rapportage die te bekijken is via funda.nl.

Meer informatie 

Funda NV
Jeroen Wilhelm
(020) 561 82 08
jeroen.wilhelm@funda.nl

Over Funda

Funda werd in 2001 door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) opgericht met het idee om via een online platform woningvraag – en aanbod online bijeen te brengen en inzichtelijk te maken. In eerste instantie betrof het alleen aanbod van bij de NVM aangesloten makelaars. Later kwam daar ook het aanbod bij van niet bij de NVM aangesloten makelaars. Sinds een aantal jaren exploiteert funda met funda in business ook het leidende platform waar vraag naar en aanbod van bedrijfsonroerend goed elkaar kunnen vinden.

berichten