Funda.nl streeft 1 miljoen voorbij

Amsterdam, 4 september 2001 - Het aantal pagina's dat dagelijks op funda.nl bekeken wordt is gegroeid naar gemiddeld meer dan 1 miljoen per dag. Hiermee is funda.nl één van de meest geraadpleegde sites in Nederland geworden. Via de woonsite heeft iedereen toegang tot de ruim 120.000 koopwoningen die jaarlijks door de NVM-makelaars worden aangeboden.

Marque Joosten, algemeen directeur van Funda NV, over dit succes: Eerder dit jaar konden we al melden dat funda het bezoek van de NVM-site probleemloos heeft weten over te nemen. Maar dat er nu al zoveel groei in het aantal pageviews zit, hadden we niet verwacht.

Cijfers over woningmarkt

Funda.nl wordt vooral bezocht om toegang te krijgen tot het huizenaanbod van de NVM-makelaars. Daarnaast gebruikt men de huizensite om een makelaar te vinden. Gemiddeld klikken de bezoekers met elkaar 15.000 keer per dag de functie ´zoek makelaar´ aan. Daarnaast biedt funda.nl bij iedere woning op de site informatie over de buurt en zijn sinds kort ook de resultaten te bekijken van het NVM onderzoek naar de ontwikkelingen op de huizenmarkt. Dit onderzoek geeft ondermeer inzicht in de prijsontwikkelingen op de woningmarkt, de gemiddelde duur dat een woning in de verkoop is en een markt-stemmingsindicator. Ieder kwartaal verschijnt een rapportage die te bekijken is via funda.nl.

Meer informatie 

Funda NV
Jeroen Wilhelm
(020) 561 82 08
jeroen.wilhelm@funda.nl

Over Funda

Funda is in 2001 door de NVM opgericht om het aanbieden en bekijken van vastgoed zo makkelijk mogelijk te maken. Met 44 miljoen bezoeken per maand is funda hét online-vastgoedplatform van Nederland met het actuele koop- of huuraanbod van alle makelaars van Nederland. Funda onderscheidt zich als online platform door het bieden van de meest actuele, betrouwbare en volledige informatie over woningen én commercieel vastgoed. Momenteel is funda aan het verbreden van een vraag-en-aanbod-website voor woningen naar een platform voor de totale wooncyclus.

berichten