Vernieuwde funda.nl maakt vinden van een ‘thuis’ nu nog makkelijker

Amsterdam, 4 oktober 2001 Funda, de grootste woonsite van Nederland, lanceert vandaag een totaal vernieuwde site. Het zoeken naar een huis wordt met deze vernieuwde site een stuk makkelijker. Funda.nl biedt toegang tot het volledige woonaanbod van de NVM. Op de nieuwe site vindt de bezoeker alles wat nodig is om van een huis een ‘thuis’ te maken, waaronder klustips, interieurtips en een bedrijvengids.

Op de nieuwe site combineert funda het NVM-aanbod met praktische informatie over alles met betrekking tot wonen. Funda maakt dit alles toegankelijk via een volledig vernieuwde zoekmachine naast de bestaande zoekwijze kan er nu ook gezocht worden op postcode, adres en op specifieke kenmerken van het huis zoals tuin, garage of tal van andere voorzieningen.

Gratis persoonlijk account 

Alle voorkeuren kunnen ondergebracht worden in een persoonlijk zoekprofiel. Via een gratis persoonlijk account kunnen bijvoorbeeld zoekopdrachten, woningen of makelaars worden bewaard. Bij ieder nieuw bezoek op de site wordt de bezoeker herkend en kan via 1 klik een overzicht worden gegeven van het nieuwste aanbod dat past bij het zoekprofiel dat is opgegeven.

Funda trekt met de bestaande site ruim 80.000 bezoekers per dag, die samen meer dan 1 miljoen pagina’s bekijken. Met de nieuwe site streeft funda naar een substantiële groei van het aantal bezoekers van 20% dit jaar.

Samen met anderen 

Funda heeft gezocht naar passende externe partijen die informatie leveren om het concept verder invulling te geven. Dit heeft geresulteerd in een samenwerking met vtwonen.nl voor alle informatie over huis, tuin en interieur. Op de site staat ook informatie van Klusinfo, waarmee het mogelijk is voor bezoekers om zelf een ‘thuis’ te maken. Verder hebben partijen zoals Openbaar vervoer, De Gouden Gids en Eneco Energie bijgedragen aan de nieuwe funda-site. “Waar mensen daadwerkelijk naar op zoek zijn, is een plaats waar men zich thuis voelt”, aldus Marque Joosten, CEO van funda. “Volgens funda bestaat dit thuisgevoel uit 3 belangrijke pijlers het huis, de omgeving waar het huis staat en het in- en exterieur van het huis.” Op basis van deze gedachte is funda op zoek gegaan naar een nieuw concept voor de site.

Meer informatie 

Funda NV
Jeroen Wilhelm
(020) 561 82 08
jeroen.wilhelm@funda.nl

Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Met het meest complete woningaanbod van Nederland, weten miljoenen bezoekers het platform iedere maand te vinden in hun zoektocht naar een passende nieuwe woning. Een belangrijke functie. Daarom loopt funda voorop in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en informatie om haar bezoekers verder te helpen met het kopen, bezitten en verkopen van een eigen woning. En om de makelaar, wiens expertise onmisbaar is, het podium te bieden dat hij of zij nodig heeft om de consument nog beter te ondersteunen.

berichten