Funda nu ook wegwijzer voor financiële diensten

Amsterdam, 17 april 2002 - Funda, de grootste huizensite van Nederland en De Hypotheekshop, de grootste onafhankelijke adviesketen in Nederland zijn een meerjarige samenwerking aangegaan die resulteert in een nieuw onderdeel op funda.nl, genaamd funda-finance. Dit nieuwe onderdeel op de funda website omvat o.a. een kopersgids met informatie over de aankoop en financiering van een woning, een overzicht van de actuele rentestanden, uitleg van de verschillende hypotheekvormen en de mogelijkheid om te zoeken naar hypotheekadviseurs. Met funda-finance hebben woningzoekenden een onafhankelijk hulpmiddel om hun weg op de hypotheekmarkt te vinden. Funda-finance is vanaf 16 april via funda.nl bereikbaar.

Met funda-finance neemt funda dezelfde rol in als zij op de huizen-markt heeft, namelijk: woningzoekenden helpen zich te oriënteren. Het daadwerkelijk overgaan tot een transactie gebeurt in overleg met een deskundige partner. Op de huizenmarkt is dat de NVM makelaar. Op de hypotheekmarkt zijn dat de onafhankelijke hypotheekadviseurs die gelieerd zijn aan een NVM makelaarskantoor.

De Hypotheekshop is één van de eerste die van de directory-service gebruik maakt en heeft een vijf jaars contract met funda gesloten voor vermelding van alle vestigingen van De Hypotheekshop op funda-finance. Tevens verzorgt De Hypotheekshop de financiële content rondom de directory. De Hypotheekshop verwacht door de samenwerking met funda het bezoek naar de eigen website als ook naar de vestigingen van De Hypotheekshop te verhogen.

Nieuwe inkomsten 

Met funda-finance heeft funda een logische uitbreiding van het informatieaanbod aan woningzoekenden op haar site. En biedt funda financiële instellingen een aantrekkelijke mogelijkheid om in contact te komen met mensen die zich oriënteren op de koop van een nieuw huis.

Dagelijks bezoeken meer dan 100.000 mensen de site van funda. Tezamen bekijken zij circa 2 miljoen pagina’s per dag. Funda verwacht met deze nieuwe dienst dan ook meer inkomsten te halen uit webvertising. Daarnaast wordt een zogenaamde deelname-fee gevraagd aan bedrijven en adviseurs die in de directory opgenomen willen worden (*). Voor consumenten is funda-finance, zoals ook de rest van de funda website, gratis.

Over De Hypotheekshop 

Via haar kantorennetwerk van bijna 200 vestigingen biedt De Hypotheekshop consumenten een financieel advies voor huis en leven in de vorm van een persoonlijk geldplan, waarbij de hypotheek de basis is. Ten behoeve van een deskundig en objectief advies zijn de individuele vestigingen verplicht om aan de eisen van de Stichting Keurmerk Hypotheek Bemiddeling te voldoen. De Centrale Organisatie van De Hypotheekshop is gevestigd in Huizen.

Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Met het meest complete woningaanbod van Nederland, weten miljoenen bezoekers het platform iedere maand te vinden in hun zoektocht naar een passende nieuwe woning. Een belangrijke functie. Daarom loopt funda voorop in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en informatie om haar bezoekers verder te helpen met het kopen, bezitten en verkopen van een eigen woning. En om de makelaar, wiens expertise onmisbaar is, het podium te bieden dat hij of zij nodig heeft om de consument nog beter te ondersteunen.

berichten