Belangstelling voor NVM-huizenaanbod op funda neemt sterk toe

Amsterdam, 15 juli 2002 - De belangstelling voor het NVM-woningaanbod via funda.nl is de afgelopen maanden sterk toegenomen. In het tweede kwartaal van dit jaar steeg het bezoek van funda met maar liefst 50%. Hiermee is funda.nl één van de meest geraadpleegde sites in Nederland. Via de huizensite heeft iedereen toegang tot de ruim 60.000 koopwoningen die dagelijks door de NVM-makelaars worden aangeboden.

Vorig jaar werd in een vergelijkbare periode per dag gemiddeld 1 miljoen pagina’s op funda.nl opgeroepen. Nu ligt dat tussen de 2 en 2,5 miljoen. In mei werd zelfs enkele malen de grens van 3 miljoen pageviews op één dag bereikt. Funda drukt de belangstelling voor de site uit in het aantal internetpagina’s dat per dag wordt bekeken. Gemiddeld bekijkt iedere bezoeker 20 tot 25 pagina’s. Het aantal bezoekers komt hiermee op circa 100.000 per dag.

Vraagzijde in kaart

De cijfers van funda bevestigen de ontwikkelingen op de woningmarkt, zoals die afgelopen woensdag door de NVM zijn toegelicht. “Er is geen sprake van een vraaguitval. Dat is te zien aan de interesse van de consument in funda en het aantal transacties van de NVM kantoren,” aldus Oscar Smit, voorzitter NVM. Volgens funda zullen dit jaar maar liefst 300 miljoen ‘virtuele huisbezichtingen’ via haar website plaatsvinden. Een teken dat er nog altijd veel interesse bestaat voor met name koopwoningen in Nederland.

Verdubbeling naamsbekendheid 

De naamsbekendheid van funda onder de totale Nederlandse bevolking is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld, van 6% in juni 2001 naar 13% nu. Binnen de doelgroep woningzoekenden heeft funda een bekendheid van 73%. De bekendheid van de NVM is stabiel gebleven. Een op de drie Nederlanders kent de NVM. Het onderzoek is in opdracht van funda uitgevoerd door het Centrum voor Marketing Analyse in Amsterdam.

Over Funda

Funda werd in 2001 door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) opgericht met het idee om via een online platform woningvraag – en aanbod online bijeen te brengen en inzichtelijk te maken. In eerste instantie betrof het alleen aanbod van bij de NVM aangesloten makelaars. Later kwam daar ook het aanbod bij van niet bij de NVM aangesloten makelaars. Sinds een aantal jaren exploiteert funda met funda in business ook het leidende platform waar vraag naar en aanbod van bedrijfsonroerend goed elkaar kunnen vinden.

berichten