Funda start experiment met internet-TV

Amsterdam, 24 mei 2004 Funda, de grootste en meest bezochte huizenwebsite van Nederland, start vandaag met internet-TV. Funda.tv kan door iedereen gratis worden bekeken. De site bestaat uit drie onderdelen, namelijk: inhoudelijke informatie over onder andere het kopen van een huis, locaties, trends en ontwikkelingen op de huizenmarkt; presentaties van koopwoningen en commerciële informatie. De bezoeker bepaalt wanneer en in welke volgorde hij de filmpjes bekijkt. Met funda.tv wil funda nieuwe toepassingen en technieken op internet onderzoeken.

Funda.tv is gemaakt voor het internet en is geen tv-programma op internet. Het internet brengt nu eenmaal zijn eigen gebruikspatronen met zich mee. De kijker bepaalt wat hij wil zien maar vooral wanneer hij het wil zien. "Veel tv-programma's worden tegenwoordig integraal op internet gezet. Funda.tv is voor het internet gemaakt en dus anders". Aldus Marque Joosten, ceo van funda.

De filmpjes zijn geproduceerd door AT5, de lokale Amsterdamse tv zender. "De staccatoachtige documentaire stijl die op AT5 onder andere wordt gebruikt in het programma 'Kort Amsterdams', sluit goed aan bij de manier waarop wij funda.tv willen maken". Joosten verwacht dat er snel uitbreiding komt van het aantal items waaruit bezoekers kunnen kiezen. De filmpjes zijn niet alleen in Amsterdam opgenomen. AT5 Producties reist voor dit project het hele land door.

De bewegende beelden op funda.tv worden volledig op basis van flashtechnologie gemaakt en niet via traditionele streaming video techniek. Hierdoor zijn de filmpjes direct toegankelijk voor de bezoeker, zonder dat eerst een zogenaamde player opgestart moet worden. Dit maakt de site snel toegankelijk en gebruikersvriendelijk. De site is opgezet voor consumenten die beschikken over een breedbandverbinding met internet.

Funda.tv is in eerste instantie als een experiment opgezet. Met de ervaringen en informatie die dit oplevert krijgt funda niet alleen meer inzicht in de manier waarop woningzoekers met filmpresentaties op het internet omgaan, maar verkennen we ook de grenzen van het medium. Joosten sluit niet uit dat bij voldoende belangstelling van de consument en het bedrijfsleven, funda.tv op termijn een vast onderdeel kan worden van het dienstenaanbod van funda.

Vanaf de start van funda.tv is Huis&Hypotheek de exclusieve partner waarmee dit project wordt gelanceerd. Voor deze landelijke organisatie is funda.tv een goede manier om zijn onafhankelijke hypotheekadviseurs voor te stellen en zo de drempel naar het kantoor te verlagen.

Meer informatie 

Funda NV
Jeroen Wilhelm
(020) 561 82 08
jeroen.wilhelm@funda.nl

Over Funda

Sinds 2001 heeft funda zich ontwikkeld van marktplaats die vraag en aanbod van woningen bij elkaar brengt, naar hét platform voor iedereen die op zoek is naar zijn volgende thuis. Maar ook met producten, diensten en informatie waarmee we onze bezoekers verder helpen tijdens hun zoektocht naar en verkoop van een woning. Sinds de lancering van Funda in Business (2005) zijn we er ook voor ondernemers die een ruimte zoeken om zakelijke dromen te realiseren. Dit doen we met het meest complete aanbod van (zakelijk) onroerend goed van Nederland.

berichten