Funda start experiment met internet-TV

Amsterdam, 24 mei 2004 Funda, de grootste en meest bezochte huizenwebsite van Nederland, start vandaag met internet-TV. Funda.tv kan door iedereen gratis worden bekeken. De site bestaat uit drie onderdelen, namelijk: inhoudelijke informatie over onder andere het kopen van een huis, locaties, trends en ontwikkelingen op de huizenmarkt; presentaties van koopwoningen en commerciƫle informatie. De bezoeker bepaalt wanneer en in welke volgorde hij de filmpjes bekijkt. Met funda.tv wil funda nieuwe toepassingen en technieken op internet onderzoeken.

Funda.tv is gemaakt voor het internet en is geen tv-programma op internet. Het internet brengt nu eenmaal zijn eigen gebruikspatronen met zich mee. De kijker bepaalt wat hij wil zien maar vooral wanneer hij het wil zien. "Veel tv-programma's worden tegenwoordig integraal op internet gezet. Funda.tv is voor het internet gemaakt en dus anders". Aldus Marque Joosten, ceo van funda.

De filmpjes zijn geproduceerd door AT5, de lokale Amsterdamse tv zender. "De staccatoachtige documentaire stijl die op AT5 onder andere wordt gebruikt in het programma 'Kort Amsterdams', sluit goed aan bij de manier waarop wij funda.tv willen maken". Joosten verwacht dat er snel uitbreiding komt van het aantal items waaruit bezoekers kunnen kiezen. De filmpjes zijn niet alleen in Amsterdam opgenomen. AT5 Producties reist voor dit project het hele land door.

De bewegende beelden op funda.tv worden volledig op basis van flashtechnologie gemaakt en niet via traditionele streaming video techniek. Hierdoor zijn de filmpjes direct toegankelijk voor de bezoeker, zonder dat eerst een zogenaamde player opgestart moet worden. Dit maakt de site snel toegankelijk en gebruikersvriendelijk. De site is opgezet voor consumenten die beschikken over een breedbandverbinding met internet.

Funda.tv is in eerste instantie als een experiment opgezet. Met de ervaringen en informatie die dit oplevert krijgt funda niet alleen meer inzicht in de manier waarop woningzoekers met filmpresentaties op het internet omgaan, maar verkennen we ook de grenzen van het medium. Joosten sluit niet uit dat bij voldoende belangstelling van de consument en het bedrijfsleven, funda.tv op termijn een vast onderdeel kan worden van het dienstenaanbod van funda.

Vanaf de start van funda.tv is Huis&Hypotheek de exclusieve partner waarmee dit project wordt gelanceerd. Voor deze landelijke organisatie is funda.tv een goede manier om zijn onafhankelijke hypotheekadviseurs voor te stellen en zo de drempel naar het kantoor te verlagen.

Meer informatie 

Funda NV
Jeroen Wilhelm
(020) 561 82 08
jeroen.wilhelm@funda.nl

Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Met het meest complete woningaanbod van Nederland, weten miljoenen bezoekers het platform iedere maand te vinden in hun zoektocht naar een passende nieuwe woning. Een belangrijke functie. Daarom loopt funda voorop in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en informatie om haar bezoekers verder te helpen met het kopen, bezitten en verkopen van een eigen woning. En om de makelaar, wiens expertise onmisbaar is, het podium te bieden dat hij of zij nodig heeft om de consument nog beter te ondersteunen.

berichten