Wandel virtueel door alle Nederlandse buurten op funda

Speciaal geprepareerde auto’s met camera brengen ons land digitaal in beeld

Amsterdam, 25 januari 2006Funda introduceert vandaag een uitbreiding van de site waarmee je via funda.nl door alle buurten van Nederland kunt ‘wandelen’: funda buurtfoto’s. Funda buurtfoto’s is ontwikkeld nadat uit onderzoek onder funda.nl-gebruikers bleek dat informatie over de wijk voor hen essentieel is om een woning te bezichtigen. Funda.nl is in één keer 15 miljoen buurtfoto’s rijker. De komende tijd komen daar dagelijks nog tussen de 30.000 en 40.000 beelden bij.

Als de operatie afgerond is, zijn op de site bij de meeste woningen maar liefst 200 buurtfoto´s te bewonderen. Om de beelden actueel te houden, worden per dag dan 10.000 foto’s weer vervangen. Funda kiest bewust voor tweedimensionale (2D) foto’s. Deze zijn namelijk snel en direct te bekijken door de bezoeker, ook als deze een minder snelle internetverbinding heeft. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld 360-graden foto’s. Doordat funda een speciale gebruikersinterface heeft ontwikkeld om de foto’s te presenteren, kan ook met de tweedimensionale foto’s de suggestie worden gewekt, dat men door de wijk loopt.

De enorme fotodatabase is afkomstig van CycloMedia Technology. Dit bedrijf heeft de afgelopen jaren met speciaal geprepareerde auto’s door heel Nederland rondgereden om foto’s te maken. Daarbij zijn zowel woonwijken als buitengebieden in beeld gebracht. Om het fotobestand up-to-date te houden, rijden dagelijks tien camera-auto’s door geheel Nederland. Vanaf februari zijn dit zelfs 27 auto´s per dag.

Uit het onderzoek bleek dat uitgebreide buurtinformatie van essentieel belang is voor huizenzoekers. “Huizenzoekers willen een duidelijk beeld hebben over de buurt waarin ze komen te wonen. We verwachten dat buurtfoto’s doorslaggevend zijn in de keuze voor bezichtiging van een woning”, aldus Marque Joosten, ceo van funda.

Funda heeft altijd al gestreefd naar een zo uitgebreid mogelijke presentatie van het woningenaanbod. NVM-makelaars worden gestimuleerd om zoveel mogelijk foto’s van woningen online via funda aan te bieden. De zoektocht naar een nieuwe, geschikte huur- of koopwoning op internet moet niet alleen plezieriger zijn met funda buurtfoto’s, maar vooral ook veel completer. Het bedrijf verwacht ook dat het zoekproces voor zowel woningzoeker en verkopende partij efficiënter zal verlopen.

Funda buurtfoto’s voldoet aan de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP). De buurtfoto’s zijn en worden gemaakt vanaf de openbare weg. Bovendien zijn het geen foto’s van één object, maar telkens een 20 meter breed beeld van de omgeving.

Over CycloMedia Technology

CycloMedia Technology is gespecialiseerd in het systematisch in beeld brengen van omgevingen op basis van 360-graden panoramafoto’s, ook wel cyclorama’s genoemd. Met cyclorama’s is direct een nauwkeurig en werkelijk beeld van de omgeving te zien. Deze foto’s worden gebruikt voor verschillende toepassingen die geleverd worden aan klanten in diverse branches zoals gemeenten, provincies, woningcorporaties, makelaars, financiële instellingen en openbare orde en veiligheid. Door de gehanteerde technologie zijn de foto’s van uniek hoge kwaliteit waar ook nauwkeurig in gemeten kan worden. Het gebruik van cyclorama’s vergroot de effectiviteit van bestaande werkzaamheden en verbetert de kwaliteit van de dienstverlening en producten.

Voor meer informatie:
Jeroen Wilhelm
funda
Tel: (020) 561 82 08
jeroen.wilhelm@funda.nl

Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Iedere dag brengen we vraag en aanbod van woningen bij elkaar. Daarmee is funda hét platform voor iedereen die op zoek is naar een volgend thuis. We blijven ons platform continu optimaliseren om zowel consumenten als makelaars nóg beter te bedienen. Maar ook met producten, diensten en informatie waarmee we onze bezoekers verder helpen tijdens hun zoektocht naar, en verkoop van, een woning. Sinds de lancering van funda in business (2005) zijn we er ook voor ondernemers die een ruimte zoeken om zakelijke dromen te realiseren. Dit doen we met het meest complete aanbod van (zakelijk) onroerend goed van Nederland.

berichten