Funda reikt funda awards uit aan innovatieve projecten in vastgoedbranche

Amsterdam, 26 april 2006 - Vastgoedwebsite funda heeft gisteren in Amsterdam de eerste funda awards uitgereikt. De funda awards zijn in het leven geroepen ter ere van het 5 jarig bestaan van funda en om -in navolging van funda- innovaties in de vastgoedsector te belonen en om de markt te inspireren. Uit handen van de onafhankelijk jury (onder voorzitterschap van Vincent Evers) ontvingen de volgende bedrijven en organisaties een award: ONL Oosterhuis_Lenard (Meest creatieve idee), Stichting Keetwonen (Beste uitvoering) en gemeente Boekel (Stimuleringsprijs en Publieksprijs). Voor de Publieksprijs lieten bijna 4500 mensen hun stem achter op de website: www.funda.nl/award.

Na felicitaties van funda ceo Marque Joosten aan het adres van de winnaars, kondigde hij aan ook volgend jaar de funda Award te willen uitreiken: "Een dergelijke prijs is van groot belang voor de vastgoedsector. Er is nog veel ruimte voor innovatie in onze markt en het is voor 'ondernemend' Nederland belangrijk dat zij haar internationale positie in de vastgoedbranche uitbouwt."

Hier volgen nogmaals de namen van de winnaars en het bijbehorend rapport van de jury. De jury bestond uit Vincent Evers (InterimIC/juryvoorzitter), Jan Kees de Jager (ISM eCompany), Marleen Stikker (Waag Society) en John Hoogkamer (NVM).

Meest creatieve idee: ONL - Oosterhuis_Lenard - Geluidsisolatie van de muur

Oordeel van de jury: "Prachtig design - direct gemodelleerd vanuit CAD/CAM - in combinatie met innovatieve technologie: massa customisation. Individuele productie voor een redelijke prijs. Een belofte voor de toekomst."

Beste uitvoering: Stichting keetwonen - Containerwoning

Oordeel van de jury: "Slimme oplossing voor gebruik van tijdelijke (5 jaar) vergunningen, zeer korte doorlooptijd van design tot afwerking en relatief lage kosten. Bloeiende organisatie die binnenkort ook starterswoningen gaat aanbieden."

Stimuleringsprijs: Gemeente Boekel - Digitaal loket

Oordeel van de jury: "Een innovatieve manier om bouwvergunningen uit te delen. Gecertificeerde professionals -architecten- mogen in de gemeente zelf een goedkeurende vergunning uitgeven, zolang ze zich aan de regels houden. Dat is voor hen ook een duidelijke verantwoordelijkheid, wat leidt tot een grote versnelling van de vergunning."

Publieksprijs: Gemeente Boekel - Digitaal loket

Aantal stemmen: met 1965 stemmen uit een totaal van bijna 4500 stemmen is gemeente Boekel de winnaar in deze categorie geworden.

De genomineerdenlijst bestond verder uit: Woningmarktcijfers.nl, PropertyDay, Provast, Makelaarsland, 1-2-3 Huis BV, iBuild en Projectcombinatie Utrechtboog.

Meer informatie: http://www.funda.nl/award

Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Iedere dag brengen we vraag en aanbod van woningen bij elkaar. Daarmee is funda hét platform voor iedereen die op zoek is naar een volgend thuis. We blijven ons platform continu optimaliseren om zowel consumenten als makelaars nóg beter te bedienen. Maar ook met producten, diensten en informatie waarmee we onze bezoekers verder helpen tijdens hun zoektocht naar, en verkoop van, een woning. Sinds de lancering van funda in business (2005) zijn we er ook voor ondernemers die een ruimte zoeken om zakelijke dromen te realiseren. Dit doen we met het meest complete aanbod van (zakelijk) onroerend goed van Nederland.

berichten