Bij elke woning toont funda de beste hypotheek

funda ontsluit database van independer.nl 

Amsterdam, 6 september 2007 – Vanaf morgen kunnen bezoekers van funda bij iedere woning de beste financiering vinden. Daarvoor is funda een samenwerking aangegaan met Independer.nl, de grootste onafhankelijke hypotheekvergelijkingssite van Nederland. Iedere woningzoeker kan nu vanuit elke gepresenteerde woning op funda een overzicht krijgen van de Top 10-hypotheken. Vanuit dit overzicht kan vervolgens direct een offerte worden aangevraagd.

Het onderwerp ‘financiering’ heeft op funda altijd een prominente rol gespeeld. De zoektocht naar een woning gaat in Nederland immers vrijwel altijd gepaard met een zoektocht naar een hypotheek. Funda heeft daar de afgelopen jaren op een aantal manieren invulling aan gegeven. Aanvankelijk werd de consument direct naar een financieel adviseur doorverwezen. Later is het accent verschoven naar het maken van een berekening voor het aanvragen van een offerte. Door de samenwerking met Independer.nl kan funda nu de consument direct een concrete oplossing bieden.

Om te kunnen bepalen wat de beste hypotheek is, heeft Independer een unieke online adviesmodule ontwikkeld. In deze module, die geheel in de funda website zal worden opgenomen, wordt gekeken naar voorwaarden, samenstelling en prijsstelling van de beschikbare hypotheekproducten. “De onafhankelijke en kwalitatief hoogstaande content van Independer.nl sluit perfect aan bij de wijze waarop wij onze bezoekers willen voorzien van informatie”, aldus Robert van Veelen, algemeen directeur van funda. “We bieden een volledig overzicht van wat er in de markt te krijgen is en laten vervolgens de keuze over aan de klant zelf.”

De samenwerking met Independer.nl zal op korte termijn verder worden uitgebreid. Zo zal het in de toekomst voor de consument mogelijk zijn om door middel van een unieke interactieve module, eenvoudig een keuze te kunnen maken uit de voor hem meest geschikte hypotheek. Zowel funda als Independer.nl werken in het volledige traject samen met Erkende Hypotheekadviseurs. Alle offerteaanvragen die via funda binnenkomen, worden getoetst door een onafhankelijke en gecertificeerde financieel adviseur. Deze draagt vervolgens zorg voor de opvolging van de aanvraag.

Met deze samenwerking bundelen de marktleiders op de huizen- en financiële markt hun krachten. Consumenten kunnen hiermee alles rondom een huis in één vertrouwde omgeving op de best mogelijke manier regelen.

Over Independer.nl 

www.independer.nl is een onafhankelijke adviesorganisatie op het gebied van financiën en gezondheidszorg. Independer.nl streeft actief naar meer transparantie door relevante producten en diensten van alle financiële instellingen en zorgaanbieders te vergelijken. Daarnaast verricht Independer.nl regelmatig onderzoek naar producten, prijsontwikkeling en andere voor consumenten relevante zaken. Independer.nl kreeg in 2004 de erkenning als norm voor 'best advice' in een hypotheekadviesonderzoek in opdracht van het Ministerie van Financiën. In 2005 en 2007 eindigde Independer.nl, in een onderzoek van de Erasmus Universiteit onder 9000 organisaties, in de top 3 van meest innovatieve organisaties. Daarnaast werd het bedrijf genomineerd voor de Thuiswinkelawards.

Over Funda

Over funda | Sinds 2001 heeft funda zich ontwikkeld van marktplaats die vraag en aanbod van onroerend goed bij elkaar brengt, naar hét platform voor iedereen die op zoek is naar zijn volgende thuis. Maar ook met producten, diensten en informatie waarmee we onze bezoekers verder helpen tijdens hun zoektocht. Sinds de lancering van Funda in Business (2005) zijn we er ook voor ondernemers die een ruimte zoeken om zakelijke dromen te realiseren. Dit doen we met het meest complete aanbod van (zakelijk) onroerend goed van Nederland.

berichten