Funda veel populairder dan andere huizensites

Onderzoek Heliview: funda veel populairder dan de andere woningsites

Amsterdam, maandag 10 december 2007 – Woningsite funda is veruit favoriet bij het grote publiek. De website trekt op dit moment maandelijks 3 miljoen unieke bezoekers die dagelijks gemiddeld 9 miljoen pageviews opleveren op funda. Nagenoeg elke woningzoeker (95%) denkt aan funda als hij een huis wil kopen, en laat daarmee de nummer 2 (met 36%) achter zich. Ook de naamsbekendheid van de site is groot: 85 procent van de ondervraagden noemt spontaan funda als eerste. Deze ‘kijkcijfers’ van funda komen uit onderzoek (november 2007) van Heliview Research onder meer dan 1200 Nederlanders die in de afgelopen periode een huis kochten of verkochten.

De onderzoeksuitkomsten onderstrepen het succes van woningsite funda dat sinds begin september vrijwel het gehele beschikbare koopwoningaanbod van Nederland op haar site toont. Naast de ruim 103.000 koopwoningen van de NVM-makelaars, presenteert funda ook circa 20.000 woningen die elders op internet te koop worden aangeboden.

“We zijn erg blij om te zien dat – ondanks de dynamiek op de woningsitemarkt - het publiek ons na 7 jaar nog steeds trouw is. Doelstelling van funda is om de meest complete en actuele huizensite van Nederland te zijn en te blijven.”, aldus Jeroen Wilhelm, marketingmanager bij funda. “Ook de expliciete keuze om de makelaar centraal te zetten in het proces van aan- en verkoop, heeft tot veel positieve reacties geleid bij de achterban van funda.”

Uit het onderzoek blijkt dat de site van funda wordt gewaardeerd door het publiek. De site krijgt een cijfer ‘8’ qua algemene beoordeling. De andere huizensites in Nederland scoren volgens het onderzoek ‘matig’ of zelfs ‘slecht’.

Uit het onderzoek blijkt dat ook als het gaat om het plaatsen van een advertentie de site van Funda het meest populair is: 82% van alle woningverkopers heeft een voorkeur voor het plaatsen van een advertentie op funda.nl boven de andere huizensites.

Independer & funda NieuwHuisPlan 

Andere nieuwe initiatieven, zoals een strategische samenwerking met Independer en de introductie van funda NieuwHuisPlan, lijken kort na de introductie succesvol. Per maand komen via funda enkele duizenden hypotheekleads binnen en het NieuwHuisPlan heeft in korte tijd al meer dan 1.000 gebruikers. Voor 2008 wil het bedrijf funda NieuwHuisPlan laten uitgroeien tot een van de grootste ‘wonen-communities’ van Nederland.

Over Funda

Funda werd in 2001 door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) opgericht met het idee om via een online platform woningvraag – en aanbod online bijeen te brengen en inzichtelijk te maken. In eerste instantie betrof het alleen aanbod van bij de NVM aangesloten makelaars. Later kwam daar ook het aanbod bij van niet bij de NVM aangesloten makelaars. Sinds een aantal jaren exploiteert funda met funda in business ook het leidende platform waar vraag naar en aanbod van bedrijfsonroerend goed elkaar kunnen vinden.

berichten