Woningaanbod LMV en VBO Makelaar direct op funda

Amsterdam, 29 januari 2009 – Vanaf vandaag presenteert funda het woningaanbod van de de Landelijke Makelaars Vereniging LMV, op haar site. In maart volgt het aanbod van VBO Makelaar. De consument vindt dan op één site de volledige beschrijving en foto’s van koopwoningen van drie makelaarsorganisaties in Nederland: de NVM, LMV en VBO Makelaar. Bij elkaar beschikken deze organisaties over meer dan 5500 leden.

De samenwerking die funda nu met LMV en VBO Makelaar is aangegaan past in het streven van funda om te blijven investeren in het verbeteren van de volledigheid, betrouwbaarheid en toegankelijkheid van informatie over te koop aangeboden huizen. Om dit te bereiken wil funda optimale garantie hebben over de kwaliteit van de informatie. De bezoeker van de funda site vindt dus nu ook de objectbeschrijvingen en foto’s van de NVM- en LMV makelaars uit de eerste hand. Begin maart zal ook het aanbod van alle VBO-makelaars op dezelfde wijze als het LMV aanbod op funda gepresenteerd worden. De consument ziet aan de hand van het logo, dat bij elk te koop aangeboden huis wordt geplaatst, van welke makelaarorganisatie de woning afkomstig is. VBO Makelaar en LMV hanteren – net als de NVM – stringente beroepsregels voor haar leden. Voor de LMV betekent de samenwerking met funda een enorme vergroting van het bereik van de LMV-makelaar onder potentiële kopers. ‘Funda is dankzij haar naamsbekendheid en goede reputatie verreweg het belangrijkste online verkoopkanaal van Nederland. De LMV-makelaar kan hier nu gebruik van maken’. Aldus Ed van de Bijl, directeur LMV. Directeur Hans van der Ploeg van VBO Makelaar: “Door het op grote schaal toepassen van de spidertechniek (het zonder toestemming overnemen van objectgegevens en foto’s van andere sites), is het aanbod over de gehele linie vaak niet up-to-date en volledig. Daar is de consument niet bij gebaat. Door deze samenwerking zijn deze zaken op Funda nu wel volledig gewaarborgd.”

Over LMV 

LMV is de brancheorganisatie waar circa 500 kantoren zijn aangesloten. De leden van LMV behoren tot de best opgeleide makelaars en taxateurs van Nederland en dienen te voldoen aan stringente voorwaarden om toe te kunnen treden tot LMV. Jaarlijks bemiddelen LMV makelaars bij circa 26.000 woningtransacties. Vanaf vandaag wordt het aanbod van LMV makelaars, circa 12.000 panden, direct aangeboden op Funda.

Over VBO Makelaar 

VBO Makelaar is een brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs. Met ruim 1000 aangesloten kantoren door heel Nederland is VBO Makelaar qua grootte de tweede brancheorganisatie van Nederland. VBO Makelaar heeft naast een sectie Wonen, ook een aparte sectie Bedrijfsmatig Vastgoed en een sectie Agrarisch Vastgoed. VBO-makelaars hebben ruim 19.000 panden in bemiddeling en ronden jaarlijks circa 33.000 transacties af.

Voor meer informatie 

Jeroen Wilhelm Funda Tel. (020) 561 82 08 / 06 55 11 3020 jeroen.wilhelm@funda.nl

Ed van de Bijl LMV Tel. 0182-380096 / 06-20000179 evdbijl@lmv.nl

Bart Rijgwart VBO Makelaar Tel. 070-3458703 / 06-522 979 56 bart.rijgwart@vbo.nl

Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Iedere dag brengen we vraag en aanbod van woningen bij elkaar. Daarmee is funda hét platform voor iedereen die op zoek is naar een volgend thuis. We blijven ons platform continu optimaliseren om zowel consumenten als makelaars nóg beter te bedienen. Maar ook met producten, diensten en informatie waarmee we onze bezoekers verder helpen tijdens hun zoektocht naar, en verkoop van, een woning. Sinds de lancering van funda in business (2005) zijn we er ook voor ondernemers die een ruimte zoeken om zakelijke dromen te realiseren. Dit doen we met het meest complete aanbod van (zakelijk) onroerend goed van Nederland.

berichten