Woningaanbod funda nu ook op Marktplaats.nl

Twee marktleiders vormen samen één platform voor maximaal bereik woningmarkt.

Amsterdam, 23 februari 2009 – Vanaf vandaag is het complete woningaanbod van funda via Marktplaats toegankelijk. Marktplaats neemt de basis objectspecificaties van funda over. Wanneer de consument alle informatie en foto’s wil zien, wordt hij automatisch gelinkt naar de site van funda. Funda en Marktplaats bieden hiermee verkopende partijen een nog groter bereik.

Door deze samenwerking ontstaat verreweg het grootste platform in Nederland voor de verkoop van huizen. Marktplaats wordt voor funda een extra ‘etalage’ voor het aanbod van de NVM makelaar. De NVM-makelaar wordt hiervoor geen extra kosten in rekening gebracht. Funda wil de woningzoekende consument nog beter van dienst zijn door het hoogwaardige NVM woningaanbod tevens toegankelijk te maken via Marktplaats.

Zowel funda als Marktplaats verwachten van deze samenwerking dat dit extra bezoek naar hun eigen sites zal trekken. ‘De hoogwaardige kwalitatieve data van funda is voor Marktplaats van groot belang om de samenwerking aan te gaan. Dat heeft een aantoonbare aantrekkingskracht op de consument, ’ aldus Eugenie van Wiechen, Managing Director van Marktplaats.nl en eBay.nl. Cijfers van de Stichting Internet Reclame tonen aan dat Marktplaats met alleen de mensen die zoeken binnen de categorie ‘Huizen en Kamers’, circa 3,7% uniek bereik toevoegt aan het bereik van funda. Dat is een stijging van 12,5%. ‘Dankzij deze samenwerking zijn wij in staat de NVM makelaar en zijn klant een nog groter bereik te bieden voor de verkoop van de woning,‘ benadrukt Joep Ketelaar, algemeen directeur van funda.

Over Marktplaats 

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 220.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: http://www.marktplaats.nl/

Voor meer informatie: 

Jeroen Wilhelm
Funda
Tel. (020) 561 82 08
jeroen.wilhelm@funda.nl

Gerhilde Kok
Marktplaats.nl - via Text 100 Public Relations
Tel. (020) 53 043 37
gerhilde.kok@text100.nl

Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Iedere dag brengen we vraag en aanbod van woningen bij elkaar. Daarmee is funda hét platform voor iedereen die op zoek is naar een volgend thuis. We blijven ons platform continu optimaliseren om zowel consumenten als makelaars nóg beter te bedienen. Maar ook met producten, diensten en informatie waarmee we onze bezoekers verder helpen tijdens hun zoektocht naar, en verkoop van, een woning. Sinds de lancering van funda in business (2005) zijn we er ook voor ondernemers die een ruimte zoeken om zakelijke dromen te realiseren. Dit doen we met het meest complete aanbod van (zakelijk) onroerend goed van Nederland.

berichten