Markt voor commercieel vastgoed transparanter door openstelling funda in business

Funda in business open voor alle gecertificeerde makelaars in Nederland 

Amsterdam, dinsdag 7 juni 2011 - Funda in business, de grootste website voor commercieel vastgoed in Nederland zet een strategische stap door de website open te zetten voor alle gecertificeerde makelaars, ook die geen lid zijn van de NVM. Vanaf vandaag kunnen makelaars zich aanmelden voor plaatsing en nog voor 1 juli 2011 worden de eerste extra objecten zichtbaar op de site. Tijdens de Provada (7,8, en 9 juni) kunnen belangstellenden informatie ontvangen over hoe zij hun aanbod op funda in business kunnen plaatsen. 

De markt voor commercieel vastgoed kenmerkt zich door de zogenaamde ‘nieuwe realiteit’ waarbij toenemende transparantie en de snelle ontwikkelingen in de wereld van nieuwe media centraal staan. 

“De openstelling van funda in business komt op het moment dat de markt klaar lijkt te zijn voor één platform dat vrijwel de gehele markt in beeld brengt. In deze nieuwe realiteit willen onze bezoekers wel dat de informatie op onze sites altijd volledig, actueel en betrouwbaar is. Dat is een belofte die wij kunnen waarmaken”, aldus Joep Ketelaar, algemeen directeur van funda.

De uitbreiding van het aanbod op funda in business maakt onderdeel uit van een nieuwe strategie waarbij funda in business haar leidende marktpositie wil versterken door middel van meer marketing en uitbreiding van het aanbod. Ook heeft funda het afgelopen jaar gewerkt aan een aantal essentiële verbeteringen van de website: recente transacties worden getoond, makelaars kunnen het volledige funda in business aanbod op hun eigen site tonen, en de site is intussen ook in het Engels beschikbaar.

Kwaliteit 

De openstelling van funda in business geldt uitsluitend voor gecertificeerde makelaars (Vastgoedcert, RICS, SCVM of MRE) die actief zijn in commercieel vastgoed. Aanmelden kan via www.fundainbusiness.nl/aanmelden. Nadat de aanmelding akkoord is, verloopt de invoer van objecten via één van de 5 invoerpartners die betrokken zijn bij funda in business. Deze partner biedt een invoermodule die ervoor zorgt dat alle datavelden met de juiste validatie worden aangeleverd en bij verkoop/verhuur worden afgemeld. Funda heeft een lange traditie van betrouwbare data en het is bij iedere uitbreiding van het aanbod op de site van groot belang dat dit gewaarborgd blijft. 

Nummer 1 positie

Funda in business wil met de nieuwe strategie haar marktleiderschap in deze markt bevestigen. Op dit moment staan ruim 25.000 objecten op funda in business. Per maand kent de site 250.000 bezoekers die bij elkaar 4,5 miljoen pagina’s bekijken. Daarmee is funda in business in Nederland veruit de grootste website voor commercieel vastgoed.

Funda in business is tijdens Provada te bezoeken op stand 14, hal 10.

Voor meer informatie en/of afmelden voor de perslijst (niet ter publicatie)
Funda, afdeling Marketing
Tel. 020-561 82 29
marketing@funda.nl

Vries Strookman
Ketchum Pleon voor funda
Tel. (020) 487 40 00
vries.strookman@ketchumpleon.com 


NB: indien u niet langer prijs stelt op ontvangst van persberichten, laat dit ons alstublieft weten.

Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Iedere dag brengen we vraag en aanbod van woningen bij elkaar. Daarmee is funda hét platform voor iedereen die op zoek is naar een volgend thuis. We blijven ons platform continu optimaliseren om zowel consumenten als makelaars nóg beter te bedienen. Maar ook met producten, diensten en informatie waarmee we onze bezoekers verder helpen tijdens hun zoektocht naar, en verkoop van, een woning. Sinds de lancering van funda in business (2005) zijn we er ook voor ondernemers die een ruimte zoeken om zakelijke dromen te realiseren. Dit doen we met het meest complete aanbod van (zakelijk) onroerend goed van Nederland.

berichten