Woningmarkt krijgt nieuwe impuls

Aankoop en verkoop huizen door Woningruil via funda

Amsterdam, 5 februari 2013 -  Sinds 10 januari is funda samen met 150 NVM-makelaars gestart met de pilot Woningruil. Hiermee geeft het online vastgoedplatform een nieuwe impuls aan de op slot zittende woningmarkt. Door de economische crisis kunnen veel mensen pas een nieuw huis kopen als zij hun eigen woning hebben verkocht. Met Woningruil pakt funda dit probleem aan. Op basis van zoekprofielen van potentiële huizenkopers en het bestaande aanbod op de site, genereert funda woningruilsuggesties. De verkoopmakelaars beoordelen de match en leggen deze voor aan hun klanten. Bij wederzijdse belangstelling kopen mensen elkaars huis en zijn beide geholpen.

Pilot in zes regio's

Funda heeft er bewust voor gekozen om de pilot in zes regio’s in te voeren. In omgeving Arnhem, Tilburg, Friesland, Waterland, Apeldoorn en Nunspeet doen 150 makelaars mee. Via hen maken inmiddels ruim 450 woningverkopers gebruik van de functionaliteit. De pilot leverde direct al meer dan 20 woningruilsuggesties op.

Het is belangrijk dat meerdere makelaars binnen één regio deelnemen, omdat dit de kans op woningruilsuggesties vergroot. 60% van de mensen verhuist namelijk binnen hun eigen regio (bron: CBS, 2011). Joep Ketelaar, algemeen directeur van funda, geeft aan dat samenwerking met de deelnemende makelaars effectief verloopt. “We luisteren naar de feedback van de makelaars en gebruiken deze om de functionaliteit verder te optimaliseren.“ 

Aanvullende dienst voor makelaars 

De woningmarkt is volgens Ketelaar gebaat bij voortdurende innovatie: “Vanwege het grote aantal verkopers én zoekers op funda vervullen wij een sleutelrol in de woningmarkt. Wij willen met dit initiatief makelaars een tool aanreiken zodat zij hun klanten beter kunnen bedienen. Hiermee helpen de makelaars niet alleen met de verkoop van een woning, maar zijn ze ook betrokken bij het vinden van een nieuw huis. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwste ontwikkeling makelaars helpt om meer transacties te realiseren. En dat is waar het ons om gaat.”

Interactie makelaars 

Bij het opzetten van deze pilot heeft funda intensief samengewerkt met enkele deelnemende makelaars. Makelaar Sierd Moll uit Gorredijk is, als een van de initiatiefnemers, blij met de opgezette co-creatie. Sierd Moll: “Ik ben ervan overtuigd dat dit dé manier is om de woningmarkt weer in beweging te brengen. Het is prachtig dat funda zo’n succesvolle formule met groot volume in de markt zet. In mijn dienstverlening naar consumenten wordt Woningruil heel belangrijk.”

De doelstelling van funda is om Woningruil in april 2013 landelijk aan te bieden. De dienst zal vanaf de lancering beschikbaar zijn voor alle bij funda aangesloten makelaars.

Contactpersoon
Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Iedere dag brengen we vraag en aanbod van woningen bij elkaar. Daarmee is funda hét platform voor iedereen die op zoek is naar een volgend thuis. We blijven ons platform continu optimaliseren om zowel consumenten als makelaars nóg beter te bedienen. Maar ook met producten, diensten en informatie waarmee we onze bezoekers verder helpen tijdens hun zoektocht naar, en verkoop van, een woning. Sinds de lancering van funda in business (2005) zijn we er ook voor ondernemers die een ruimte zoeken om zakelijke dromen te realiseren. Dit doen we met het meest complete aanbod van (zakelijk) onroerend goed van Nederland.

berichten