Funda koopt aandelen Wegener

Amsterdam, 26 april 2013 - Funda bevestigt dat zij overeenstemming heeft bereikt met Wegener Nederland B.V. over de inkoop van haar aandelen in funda. Wegener’s aandelen vertegenwoordigen een economisch belang van circa 30 procent in funda. De inkoop is onderworpen aan de bepalingen en voorwaarden zoals vastgelegd in de koopovereenkomst tussen Wegener en funda. Opschortende voorwaarden daarin opgenomen zijn onder andere de afronding door funda van de financiering van de inkoop en het doorlopen van ondernemingsraadprocedures bij Wegener en funda. 

De inkoop van eigen aandelen betekent een vereenvoudiging van de aandeelhoudersstructuur van funda. De twee overblijvende aandeelhouders zijn NVM Holding B.V. en Stichting Administratiekantoor funda.

Voor gebruikers, makelaars en medewerkers verandert er niets. Funda’s missie en strategie blijven onveranderd gehandhaafd.

Meer informatie over de overeenkomst is te vinden op de website van Mecom, de aandeelhouder van Wegener.

Contactpersoon
Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Iedere dag brengen we vraag en aanbod van woningen bij elkaar. Daarmee is funda hét platform voor iedereen die op zoek is naar een volgend thuis. We blijven ons platform continu optimaliseren om zowel consumenten als makelaars nóg beter te bedienen. Maar ook met producten, diensten en informatie waarmee we onze bezoekers verder helpen tijdens hun zoektocht naar, en verkoop van, een woning. Sinds de lancering van funda in business (2005) zijn we er ook voor ondernemers die een ruimte zoeken om zakelijke dromen te realiseren. Dit doen we met het meest complete aanbod van (zakelijk) onroerend goed van Nederland.

berichten