Veranderingen in top funda

Amsterdam, 27 juni 2013 - Joep Ketelaar, algemeen directeur bij funda in Amsterdam, zal per 1 oktober 2013 het bedrijf verlaten. Na een periode van meer dan vijf jaar aan het roer te hebben gestaan, vindt hij het tijd om ruimte te maken voor een opvolger die met hernieuwde frisse blik naar de onderneming kan kijken. Daarnaast wil hij zich richten op een volgende uitdaging. “Het waren intensieve en inspirerende jaren waarin ik veel heb geleerd. Daarnaast ben ik zeer trots op de successen die we met het bedrijf hebben geboekt. Funda’s marktpositie en resultaten zijn sterk verbeterd in die periode, en het bedrijf staat er erg goed voor. Ik wil graag nieuwe ondernemende activiteiten ontplooien en daar heb ik dit moment voor gekozen”, aldus Ketelaar.

Ook Thijs Vieleers, directeur business- en product development, zal funda gaan verlaten. Hij is sinds de start in 2001 werkzaam bij het bedrijf en sinds 2008 vanuit de directie verantwoordelijk voor IT, development en design binnen funda. Vieleers: "Ik kijk terug op een unieke periode waarin ik de kans kreeg om funda van start-up te laten uitgroeien tot één van de bekendste websites in Nederland. Ik ben trots op het team maar ben nu toe aan een nieuwe uitdaging waarop ik me de komende tijd ga oriënteren." Vieleers blijft aan tot 1 augustus.

Gerard Cremers, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC): “De RvC heeft kennis genomen van de beslissing van Joep Ketelaar en Thijs Vieleers om funda te verlaten. Alhoewel hun vertrek los staat van elkaar, is het toch bijzonder dat twee belangrijke personen nagenoeg tegelijkertijd bij funda vertrekken. Beiden hebben, op hun eigen wijze, bijgedragen aan het succes van de onderneming. Funda heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Funda’s marktpositie is sterk verbeterd, en bezoek en omzet zijn fors gegroeid sinds 2008. De RvC is beiden dan ook zeer erkentelijk voor hun waardevolle bijdrage hieraan. Wij respecteren hun beslissing en hebben er begrip voor dat zij na zoveel jaren een nieuwe uitdaging zoeken. De raad wenst hen daarbij alle succes toe.”

Contactpersoon
Over Funda

Funda werd in 2001 door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) opgericht met het idee om via een online platform woningvraag – en aanbod online bijeen te brengen en inzichtelijk te maken. In eerste instantie betrof het alleen aanbod van bij de NVM aangesloten makelaars. Later kwam daar ook het aanbod bij van niet bij de NVM aangesloten makelaars. Sinds een aantal jaren exploiteert funda met funda in business ook het leidende platform waar vraag naar en aanbod van bedrijfsonroerend goed elkaar kunnen vinden.

berichten