Funda lanceert innovatieve informatietool voor de NVM makelaar

Amsterdam, 24 april 2014 - Funda lanceert vandaag tijdens fundament’14 een nieuwe digitale tool: de Marktverkenner. Deze tool biedt NVM makelaars informatie over de actuele vraag van de markt. Daarnaast biedt de Marktverkenner inzicht in de prestaties van objecten ten opzichte van concurrerende objecten. Met behulp van deze informatie kan de NVM makelaar een nog beter onderbouwd en objectief advies geven. 

De makelaar baseert zijn advies nu veelal op actuele aanbod- en transactiecijfers van de afgelopen maanden. Deze transactiecijfers van onder meer de NVM en het Kadaster zijn gebaseerd op een periode in het verleden en gaan daarnaast alleen over het aanbod. De makelaar wil zijn advies tevens baseren op actuele cijfers over de vraag in de markt. De Marktverkenner is ontwikkeld om in die behoefte te voorzien.


“Wij houden ons aan de wetgeving rondom persoonsregistratie. De privacy van onze bezoekers staat voorop„ Marc Duijndam, CEO van funda

Baanbrekend en innovatief
De Marktverkenner helpt de makelaar de eigen kennis en het gevoel voor de markt te toetsen met behulp van actuele cijfers. De tool wordt gebruikt voor het vaststellen van meer realistische verwachtingen over de marktvraag en het onderbouwen van adviezen. Dit maakt de tool baanbrekend en vernieuwend.

Dé aangewezen partij
Marc Duijndam, CEO van funda, licht toe: “Funda is met gemiddeld 23 miljoen bezoeken per maand als geen ander in staat om op grote schaal data te verzamelen over de actuele vraag en het aanbod op de vastgoedmarkt. Vanuit makelaars kregen we veelvuldig het verzoek om deze data voor hen inzichtelijk te maken.

Toepassing Marktverkenner
Makelaars kunnen de Marktverkenner op diverse momenten inzetten. Verkoopmakelaars kunnen de tool gebruiken voor het vaststellen van de vraagprijs, advies over prijsaanpassing of het inzetten van promotiemiddelen. Aankoopmakelaars kunnen deze gebruiken, doordat zij eenvoudig kunnen zien hoeveel serieuze vraag er naar dit type huis is. En nieuwbouwspecialisten kunnen de Marktverkenner als een betrouwbare bron gebruiken voor het onderbouwen van hun advies over te ontwikkelen projecten aan gemeenten of projectontwikkelaars.

Anonimiteit
De data worden verkregen door vast te stellen hoe de gebruikers zich bewegen op funda.nl. De afgelopen maanden heeft funda gewerkt aan een algoritme, waarmee data vertaald kunnen worden naar waardevolle informatie over de interesse van zoekers op funda in bepaalde type woningen, regio’s en prijsklassen. “Daarbij benadruk ik dat onze data uitsluitend anoniem worden gebruikt en dus nooit te herleiden zijn naar individuele personen”, aldus Duijndam. “Wij houden ons aan de wetgeving rondom persoonsregistratie. De privacy van onze bezoekers staat voorop.”

Contactpersoon
Over Funda

Sinds 2001 heeft funda zich ontwikkeld van marktplaats die vraag en aanbod van woningen bij elkaar brengt, naar hét platform voor iedereen die op zoek is naar zijn volgende thuis. Maar ook met producten, diensten en informatie waarmee we onze bezoekers verder helpen tijdens hun zoektocht naar en verkoop van een woning. Sinds de lancering van Funda in Business (2005) zijn we er ook voor ondernemers die een ruimte zoeken om zakelijke dromen te realiseren. Dit doen we met het meest complete aanbod van (zakelijk) onroerend goed van Nederland.

berichten