Funda lanceert innovatieve informatietool voor de NVM makelaar

Amsterdam, 24 april 2014 - Funda lanceert vandaag tijdens fundament’14 een nieuwe digitale tool: de Marktverkenner. Deze tool biedt NVM makelaars informatie over de actuele vraag van de markt. Daarnaast biedt de Marktverkenner inzicht in de prestaties van objecten ten opzichte van concurrerende objecten. Met behulp van deze informatie kan de NVM makelaar een nog beter onderbouwd en objectief advies geven. 

De makelaar baseert zijn advies nu veelal op actuele aanbod- en transactiecijfers van de afgelopen maanden. Deze transactiecijfers van onder meer de NVM en het Kadaster zijn gebaseerd op een periode in het verleden en gaan daarnaast alleen over het aanbod. De makelaar wil zijn advies tevens baseren op actuele cijfers over de vraag in de markt. De Marktverkenner is ontwikkeld om in die behoefte te voorzien.


“Wij houden ons aan de wetgeving rondom persoonsregistratie. De privacy van onze bezoekers staat voorop„ Marc Duijndam, CEO van funda

Baanbrekend en innovatief
De Marktverkenner helpt de makelaar de eigen kennis en het gevoel voor de markt te toetsen met behulp van actuele cijfers. De tool wordt gebruikt voor het vaststellen van meer realistische verwachtingen over de marktvraag en het onderbouwen van adviezen. Dit maakt de tool baanbrekend en vernieuwend.

Dé aangewezen partij
Marc Duijndam, CEO van funda, licht toe: “Funda is met gemiddeld 23 miljoen bezoeken per maand als geen ander in staat om op grote schaal data te verzamelen over de actuele vraag en het aanbod op de vastgoedmarkt. Vanuit makelaars kregen we veelvuldig het verzoek om deze data voor hen inzichtelijk te maken.

Toepassing Marktverkenner
Makelaars kunnen de Marktverkenner op diverse momenten inzetten. Verkoopmakelaars kunnen de tool gebruiken voor het vaststellen van de vraagprijs, advies over prijsaanpassing of het inzetten van promotiemiddelen. Aankoopmakelaars kunnen deze gebruiken, doordat zij eenvoudig kunnen zien hoeveel serieuze vraag er naar dit type huis is. En nieuwbouwspecialisten kunnen de Marktverkenner als een betrouwbare bron gebruiken voor het onderbouwen van hun advies over te ontwikkelen projecten aan gemeenten of projectontwikkelaars.

Anonimiteit
De data worden verkregen door vast te stellen hoe de gebruikers zich bewegen op funda.nl. De afgelopen maanden heeft funda gewerkt aan een algoritme, waarmee data vertaald kunnen worden naar waardevolle informatie over de interesse van zoekers op funda in bepaalde type woningen, regio’s en prijsklassen. “Daarbij benadruk ik dat onze data uitsluitend anoniem worden gebruikt en dus nooit te herleiden zijn naar individuele personen”, aldus Duijndam. “Wij houden ons aan de wetgeving rondom persoonsregistratie. De privacy van onze bezoekers staat voorop.”

Contactpersoon
Over Funda

Funda werd in 2001 door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) opgericht met het idee om via een online platform woningvraag – en aanbod online bijeen te brengen en inzichtelijk te maken. In eerste instantie betrof het alleen aanbod van bij de NVM aangesloten makelaars. Later kwam daar ook het aanbod bij van niet bij de NVM aangesloten makelaars. Sinds een aantal jaren exploiteert funda met funda in business ook het leidende platform waar vraag naar en aanbod van bedrijfsonroerend goed elkaar kunnen vinden.

berichten