Funda benoemt twee nieuwe commissarissen

Jitse Groen (Takeaway.com) en Oswald Coene (Koning & Hartman) versterken RvC

Amsterdam, 26 mei 2015 - Funda B.V., de organisatie achter het grootste online vastgoedplatform van Nederland, maakt bekend dat tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 20 mei j.l. Jitse Groen en Oswald Coene zijn aangesteld als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen.

Groen en Coene volgen hiermee Marc Duijndam op, die na zijn aanstelling als CEO van funda in 2013 een positie in de RvC achterliet. De Raad van Commissarissen van funda bestaat door de nieuwe aanstellingen uit vier leden. Voorzitter Gerard Cremers, zelfstandig ondernemer, en Jan Houwert, voormalig bestuursvoorzitter van Koninklijke Wegener, blijven hun positie bekleden.

Jitse Groen (36) is CEO van Takeaway.com (onder meer bekend van Thuisbezorgd.nl), waarvan hij in 2000 initiatiefnemer was. Daarmee is hij al 15 jaar een door de wol geverfde topondernemer in het online-segment. Net als funda is zijn bedrijf marktleider en hanteert het een netwerkmodel tussen consument en ondernemer – in zijn geval geen makelaar, maar de horeca-ondernemer. “Jitse zoekt voor zijn eigen onderneming constant naar mogelijkheden voor vernieuwing en het vergroten van de voorsprong op de concurrentie”, aldus Marc Duijndam, CEO van funda. “Daarmee is hij een goed klankbord voor het management van funda.”

Oswald Coene (53) is CEO van Koning & Hartman, een grote en succesvolle onderneming in de Benelux, die oplossingen levert op het gebied van telecom, industrie en infrastructuur. Coene stond in 2005 aan de basis van de management buy-out van Koning & Hartman bij Getronics, waar hij diverse directiefuncties bekleedde.

“Met elk hun eigen vaardigheden, stijl en ervaring brengen zowel Jitse als Oswald diversiteit in de Raad, met focus op ondernemerschap en vernieuwing. Dit maakt hen uitermate geschikt voor een toezichthoudende rol op het bestuur van funda”, aldus Gerard Cremers. 

Contactpersoon
Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Met het meest complete woningaanbod van Nederland, weten miljoenen bezoekers het platform iedere maand te vinden in hun zoektocht naar een passende nieuwe woning. Een belangrijke functie. Daarom loopt funda voorop in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en informatie om haar bezoekers verder te helpen met het kopen, bezitten en verkopen van een eigen woning. En om de makelaar, wiens expertise onmisbaar is, het podium te bieden dat hij of zij nodig heeft om de consument nog beter te ondersteunen.

berichten