Al 50.000 makelaarsbeoordelingen op Funda

Rapportcijfers belangrijke indicator voor kwaliteit makelaars

Amsterdam 6 augustus 2015Funda heeft deze zomer de 50.000e makelaarsbeoordeling mogen begroeten. De eer viel ten deel aan Klinker Makelaar uit Enschede. Zowel de makelaar als de familie Bevers, die de beoordeling gaf, werd door funda in het zonnetje gezet. Makelaarsbeoordelingen zijn voor het grootste online vastgoedplatform van Nederland een belangrijk middel om de kwaliteit van de aangesloten makelaars transparant te maken.

“Erik Klinker is een zeer betrokken makelaar en zo ook zijn 'mede-Klinkers'„ de familie Bevers

Sinds mei 2012 kunnen consumenten op funda de kwaliteit van verkoopmakelaars beoordelen. Vanaf augustus 2014 kan dat ook voor aankoopmakelaars. De beoordeling gebeurt door middel van rapportcijfers. Daarnaast kunnen consumenten hun mening over de makelaar doorgeven. Het instrument sloeg al kort na de introductie aan en is sindsdien zeer succesvol gebleken: het aantal beoordelingen steeg van iets minder dan 1000 per maand (december 2012) tot meer dan 2500 per maand (juni 2015). Zo’n een op de vier verkopers geeft nu een beoordeling af.

Makelaars kunnen zelf inschakelen of ze willen worden beoordeeld en vervolgens hun klanten daartoe een uitnodiging sturen. Inmiddels hebben 1911 makelaars de makelaarsbeoordeling op funda geactiveerd. De regio Noordwest-Veluwe is de topper: daar heeft maar liefst 69% van de makelaars een beoordeling, gevolgd door Haarlem (52%) en Wageningen (50%). Verkopende makelaars scoren gemiddeld een rapportcijfer van 8,7, aankopende makelaars zelfs hoger dan een 9.

“Met de makelaarsbeoordeling kan de makelaar de kwaliteit van zijn dienstverlening transparant maken, maar de waarde reikt verder dan het individuele niveau van de makelaar en consument”, aldus Marc Duijndam, funda-CEO. “Zo weten we uit de opgetelde scores dat consumenten service en begeleiding het belangrijkste vinden bij verkoop. Aan deskundigheid stellen ze de hoogste eisen bij aankoop. Nuttige informatie voor elke makelaar die op funda is aangesloten.”

Klinker Makelaar uit Enschede werd onlangs beloond met de 50.000e beoordeling op funda, met dank aan de familie Bevers, ook uit Enschede. Funda zette zowel makelaar als consument in het zonnetje met taart en een bloemetje. "Erik Klinker is een zeer betrokken makelaar en zo ook zijn 'mede-Klinkers',” zo schreef de familie Bevers. “Te allen tijde staan ze voor je klaar en niets is ze te gek om je te helpen met de verkoop óf aankoop van je huis! Een kleine, maar zeer deskundige makelaardij die ik iedereen kan aanraden.”

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Funda

Funda is niet meer weg te denken van de Nederlandse woningmarkt. Met het meest complete woningaanbod van Nederland, weten miljoenen bezoekers het platform iedere maand te vinden in hun zoektocht naar een passende nieuwe woning. Een belangrijke functie. Daarom loopt funda voorop in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en informatie om haar bezoekers verder te helpen met het kopen, bezitten en verkopen van een eigen woning. En om de makelaar, wiens expertise onmisbaar is, het podium te bieden dat hij of zij nodig heeft om de consument nog beter te ondersteunen.

berichten